Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kdo chce jet s trenérem na super finále Poháru České Pojišťovny do Opavy 20.1.2015

16. 1. 2015

Ahoj Florbalisti, chci Vám popřát mnoho úspěchů do nového roku 2015 a pozvat Vás na super akci v Opavě 20.1.2015 odpoledne a večer.  Já určitě pojedu a mám tady lístky 1+1 zdarma pro členy oddílu FBC Panteři a jejich kamarády. Kdo chce jet se mnou? Dá se jet i vlakem nebo busem přímou linkou. Nebo pojedeme auty?

Jde o finále Poháru České Pojišťovny v kategorii ženy od 17:30 finále a kategorie muži od 20:15 v Opavě na adrese nové haly  multifunkční haly Žižkova 8 sportovní areál.

Tak jako v předchozích třech letech, vypsala i letos Česká florbalová unie ve spolupráci s generálním partnerem soutěže, Českou pojišťovnou, pro vítěze mužské kategorie odměnu 100 000 Kč a pro ženského vítěze 50 000 Kč. Poražený mužský finalista získá 30 000 Kč a ženský finalista 15 000 Kč. Celkem se tak mezi finalisty rozdělí 195 000 Kč.

Finále ženské části nabídne utkání obhájce pohárového titulu pražského Herbadentu a aktuálních mistryní České republiky 1. SC Vítkovice, pro které to je teprve druhá účast v pohárovém finále. Týmy obou finalistek patří k absolutní české špičce a ve finální nominaci pro Kvalifikaci MS 2015, která startuje za dva týdny ve slovenské Nitře, figuruje hned 7 hráček, které se dnes představí v Opavě. O pohárový titul se Herbadent s Vítkovicemi utkal před dvěma lety v Českých Budějovicích, aktuálnější je však jejich souboj v Superfinále 2014 o extraligový titul, který pražskému celku poprvé po sedmi letech uzmuly Vítkovice.

Florbalistky z pražského Jižního Města prošly výraznou hráčskou obměnou a vítězství v prvním velkém finále tohoto roku nad Vítkovicemi je pro ně velkou motivací. Ve finále Poháru České pojišťovny se tedy hraje o hodně a můžeme být svědky buď prodloužení vítězné pohárové série Herbadentu, nebo naopak historicky prvního triumfu ženského týmu Vítkovic.

Oproti loňskému finále neuvidíme ani jednoho nováčka. Mladá Boleslav je sice v pohárovém finále méně zkušená než brněnští Bulldogs, avšak na rozdíl od jihomoravského klubu hned svoji premiérovou účast ve finále v Ústí nad Labem přetavila ve vítězství a je šestým klubem v historii, který pohárovou trofej získal. Bulldogs Brno se v poháru v posledních době daří, od ročníku 2009 byli ve finále třikrát, ani jednou však na zlaté medaile nedosáhli.

Oba finalisté byli nasazeni do čtvrtfinálových skupin, a zatímco Bulldogs byli ve své skupině favority, Boleslav se o postup do semifinále musela porvat s Tatranem Střešovice. Brno mělo nejméně práce s účastníkem Národní ligy FbC Aligators, v derby se Znojmem a brněnským Hattrickem ale muselo vždy zachraňovat vítězství na poslední chvíli. Středočeši s prvoligovými soupeři naopak moc problémů neměli a rozhodoval tak duel s Tatranem, který gólem na 7:6 v prodloužení rozhodl Ondřej Fojta. V semifinále Mladá Boleslav čtyřmi góly ve třetí třetině dokonale otočila zápas s Chodovem. Bulldogs si vyšlápli na úřadující mistry z Vítkovic, které z poháru v prodloužení semifinále vyřadil Jiří Koutný.

Program finálového dne:

ŽENY: 17:30 Herbadent SJM Praha 11 - 1. SC Vítkovice

MUŽI: 20:15 Florbal MB - Bulldogs Brno

Obě finálová utkání budou přenášena živě na ČT sport:

ŽENY: od 17:25 přímý přenos na iVysílání.cz a od 18:35 živě na ČT sport

MUŽI: od 20:00 živě na ČT sport

Veškeré informace Finále Poháru České pojišťovny najdete na ceskyflorbal.cz/finale-poharu

- See more at: https://www.ceskyflorbal.cz/pohar/zpravy/detail/opava-hosti-prvni-velke-finale-roku-2015/#sthash.Eq4sWWOU.dpuf